WAT IS WALKING FOOTBALL?

WAT IS WALKING FOOTBALL?

Walking football is een laagdrempelig beweegprogramma voor 60-plussers, zowel voor mannen als vrouwen. Het is een voetbalvorm waarbij niet wordt gerend.

Meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid van de doelgroep staan als kern – waarden in dit programma voorop. Snelwandelen is bij deze vorm wel toegestaan.

Het tactische aspect van voetballen krijgt een nieuwe dimensie: het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Voetballen zonder te rennen dus. ‘Is dat nog wel voetbal? En is dat leuk dan?’.

Jazeker, want walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal. Met een aantal uitzonderingen. Behalve dat er niet gerend mag worden, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Het aantal veldspelers is zes. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden en blessures te voorkomen.

 De meeste voetballers kunnen geen genoeg krijgen van het spel – letje. Naarmate de jaren verstrijken stribbelt het lijf helaas steeds meer tegen. Spelers raken geblesseerd, verliezen de conditie en kunnen daardoor niet meer mee in het reguliere voetbalaanbod. Om te voorkomen dat oudere voetballers hierdoor stoppen, is walking football ontwikkeld. Dankzij deze spelvariant is een leven lang voetbal mogelijk. Juist ook voor 60-plussers die niet per se een voetbalverleden hebben, is de spelvorm een leuke manier om in beweging te blijven. Of om op latere leeftijd te starten met voetballen. Het is namelijk een misvatting dat er voetbalervaring vereist is. Een grote groep onder de huidige deelnemers heeft nooit “gewoon” gevoetbald.

Inmiddels wordt al bij meer dan driehonderd Nederlandse voetbalverenigingen Walking Football gespeeld!

Amelandse voetbalschool

KvK: 88377539

BTW nr. NL004600664B02

Neem contact op via Info@amelandsevoetbalschool.nl

of via 06- 21473205 (Tjamme Valk)